Mijn verhaal als sterrenmama waarom ik als fotografe deel nam bij Boven de Wolken

 

Ergens dierbaar ver, schittert mijn lieve kleine ster. Deze zal heel goed weten dat wij hem nooit zullen vergeten.

Schitter verder lieve ster…schitter zacht… … zoals een mooie ster behoort tot de hemel van de nacht.

Baptiste 6 maandjes jong… middagdutje…nooit meer wakker worden…ons geluk mocht niet zijn… Maanden staat je leven stil, geraak je niet vooruit, weet je met jezelf en je verdriet geen blijf. Je zoekt naar iets die je het meest overeind houd en zo vind je geleidelijk aan de weg in een leven zonder je zoontje terug. Je leert er mee leven maar je blijft ze toch steeds zo missen.

Zoveel jaar verder… zoek je soms nog iets om toch nog even dat gevoel te hebben heel dicht bij hem te zijn en nog iets voor hem te kunnen betekenen want de tijd die ik voor hem had was zo kort. Bij zo’n moment kwam ik Boven de wolken tegen en geen seconde twijfelde ik eraan om hieraan mee te werken.

In 2015 kon ik voor het eerst mijn steun bieden aan ouders die afscheid van hun zoontje Léon moesten nemen. Ik kende Tine reeds goed en durfde haar daarom voor te stellen om foto’s te nemen Ik wist als geen ander hoe belangrijk deze konden zijn bij hun rouwverwerking en welke mooie herinnering zij konden zijn aan hun lieve kleine Léon. Het gaf mezelf een voldoening hun dit kleine beetje steun te geven. Het was een intens moment, iets wat ik nooit zal vergeten en waardoor Léon ook zo’n mooie plaats kreeg in mijn hart, klein dapper vechtertje. Soms zijn er bijna geen woorden nodig om iemand te begrijpen als je hetzelfde meemaakt. Tine vertelde me reeds meerdere keren dat ze blij is met haar fotoboekje en dat ze er heel dikwijls in kijkt, hoe pijn het ook doet…

Daarom ben ik trots om fotografe te zijn bij Boven de Wolken